wtorek, 7 października 2014

Energetyczna zupa gulaszowa////Energy goulash soup


Składniki są podane na 6 sugerowanych porcji.The ingredients are given in 6 portions suggested.

Składniki//ingredients :

Wieprzowe mięso z szynki na gulasz 500 gr (ja użyłam akurat takiego mięsa jak na mięso wieprzowe ma tylko 7%t łuszczu ale możecie użyć innego) //pork 500g ;

papryka czerwona 500 gr //fresh  red pepper 500 gr ;

ziemniaki 500 gr// potatoes 500gr;

natka pietruszki // parsley :

cebula 200 gr // onion 200 gr ;

Marchewka 200gr // carrot 200gr;

Olej// oil

Przyprawy//spices ;

półtorej paczki przyprawy do gulaszu//one and a half pack of spice to the stew;

czosnek świeży  //fresh or granulated garlic ;

słodka papryka // sweet papper.

Wykonanie//How to make ;

Mięso należy pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju aby ścięło się białko.Następnie pokrojoną cebulę w kostkę wraz z czosnkiem dorzucamy do rondla gdzie jest podsmażone mięso. Gdy cebula zmięknie dorzucamy pokroją w kostkę paprykę , ziemniaki oraz marchew pokrojoną w talarki. Gdy wszystko lekko zmięknie zalewamy ok. 1l wody wrzucamy wszystkie przyprawy i gotujemy aż mięso będzie miękkie.

Meat should be cut into small cubes and fry in a little oil Then chopped onion and diced garlic to the pan where we throw the fried meat. When the onion is tender we throw finely dice the peppers, potatoes and carrots cut into slices. When everything slightly softened pour approx. 1 liter of water, throw all the spices and cook until the meat is tender.

Wartość kaloryczna w całej  potrawie :
1360 kcal

Wartość kaloryczna w jednej sugerowanej porcji gotowego produktu:
ok. 230 kcal

Ilość cholesterolu w całej potrawie:
ok. 300 mg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz