Składniki//ingredients :
Masło, masło klarowane 30 gram //Butter, clarified butter 30 grams ;
ziemniaki 400 gram(pokrojne w kostkę)//potatoes 400 grams (diced) ;
dynia 500 gram ( obrana i pokrojona w kostkę)//pumpkin 500 grams ( peeled and diced ) ;
cebula 100 gram( pokrojona w kostkę)// onions 100 grams( diced).
Przyprawy//spices ;
pieprz czarny//black pepper;
sól // salt ;
bulion warzywny // vegetable broth ;
gałka muszkatałowa//nutmeg;
imbir// ginger/
Do dekoracji//For decortion ;
szczypiorek // chives .
Grzanki//Toasts ;
pieczywo pokrojone w kostkę//bread cut into cubes;
mozzarella lub żółty ser // mozarella or yellow cheese.
Wykonanie//How to make ;
- zupa//soup
//
First potatoes fry in butter in a saucepan, then add the chopped onions, and after a while the squash is tender when everything gently pour about 500 ml of water depending on how thick you want the soup and add the diced vegetable. When the potatoes are soft, and pumpkin grout to disintegrate everything blended and season to taste.
- grzanki//toasts
///
throw bread to hot oil and sprinkle with cheese when the bread will brown.
- Produkt nie zawiera:
- Glutenu
- Alergenów
Wartość kaloryczna w całej potrawie :
390 kcal
Wartość kaloryczna w 100 gramach gotowego produktu:
ok. 26 kcal
Ilość cholesterolu w całej potrawie:
ok. 64 mg
Wartość kaloryczna w 100 gramach gotowego produktu:
ok. 26 kcal
Ilość cholesterolu w całej potrawie:
ok. 64 mg
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz